Creatief

FreeStyle Libre, wat een uitvinding! Het is een sensor die het makkelijk maakt om de glycemie te meten zonder te moeten prikken. Je stempelt de sensor op je arm, 12 uur geduld en klaar is kees. Voor degene die dit niet kennen en hier meer over willen weten: http://www.freestyleLibre.com.

In het begin was er de angst dat deze zou loskomen bij het sporten, slapen, zwemmen,… . Ik ging op zoek naar oplossingen op het internet. Al gauw merkte ik dat iedereen wel een beetje zijn methode heeft. Ik vond er bandjes om rond de arm te dragen…maar weinig op Belgische sites en vrij duur. Ik besloot om zelf aan de slag te gaan.

Sedert begin augustus heeft Jits ook een insulinepomp (MiniMed 640G – https://www.medtronic-diabetes.nl/minimed-systeem/minimed-640g-systeem). Ook hier was het wat zoeken hoe je dat ding nu best kan dragen. Dit toestel hangt immers dag en nacht aan je lijf. Veel terug gevonden via google maar weinig in België. Wel de site http://www.annaps.com tegengekomen maar persoonlijke vind ik het allemaal een beetje duur. Ook https://nl.pinterest.com gaf me inspiratie en ideeën. Voldoende om zelf te beginnen naaien en experimenteren.

Graag wil ik hier mijn ideeën met jullie delen.