De eerste ervaringen met de Tandem t:slim en Dexcom G6

We zijn ondertussen al even onderweg met onze nieuwe combo. Onze bevindingen tot nu toe.

Dexcom G6:

Heel makkelijk en vlot te plaatsen. En vooral, niet meer kalibreren! Doordat de zender wat vlakker is ook comfortabeler om dragen. Enige minpuntje…wat vaak voorvalt is dat hij enkele uren na het plaatsen wel eens ‘valse’ waarden durft geven… We vervangen vaak s’ avonds met als gevolg dat een alarm (dat eigenlijk geen alarm hoeft te zijn) ons midden in de nacht wakker maakt. Dus we schakelen wellicht over naar vervangen overdag.

Tandem t:slimx2

De pomp… die is wel handig en het voelt alsof ze mee is met de tijd van nu. Vrij compact. Kan vlot in de broekzak , bij sommige jeans zelfs in het kleine zakje vooraan dat je anders toch niet gebruikt. (Dat zakje dat in de jaren 1800 gebruikt werd om een zakhorloge veilig in op te bergen.) De pomp is makkelijk te bedienen, veel aanklikken maar dat geeft op zich ook wel een veiligheid dat je er niet zomaar op los kan bolussen.

Het vullen van het pompreservoir en de infusiesets… hierbij lijkt het alsof we even terugkeren in de tijd…

Onze dochter gaat nu met de spuit aan de slag en trekt insuline op, ontlucht, en vult het reservoir als een volleerde verpleegster. Zelf voelt ze zich op dat moment eerder als iemand die bezig is met èèn of andere drugs. Soit, niet zo handig maar ze kan er ondertussen vlot mee overweg.

De infusiesets…eerst gebruikten we de autosoft infusieset. Onze dochter heeft het niet zo voor ‘agressieve’ schietsystemen. Ik kan het wel begrijpen, het lawaai dat het systeem maakt alleen al doet haar schrikken. We kregen als alternatief de Trusteel om te proberen. Deze infusieset breng je zelf in. Nadeel…er zijn twee pleisters om alles goed te laten zitten. Voordeel, het voelt voor onze dochter een pak comfortabeler om deze te plaatsen. Deze plaatst ze ook zelf, in tegenstelling tot de autosoft waar ze steeds assistentie vroeg om te schieten.

Maar het belangrijkste…de glycemiewaarden!

Na enkele aanpassingen tijdens de eerste week lijkt de combo goed zijn werk te doen. Mooie ‘flatlines’ tijdens de nacht, zalig om te zien bij het opstaan! De pomp heeft ook een beweegprogramma en deze lijkt ook zijn effect niet te missen. We konden al eens een verre wandeling maken zonder hypo en/of volproppen…man, wat was dat lang geleden! Ook een middagje shoppen lukte zonder noodzakelijke stops.

Heeft onze dochters nog hypo’s en hypers? Uiteraard! Ze heeft dan ook diabetes type 1.

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.