Nieuwe pomp

We stapten mee in een proefproject…onze dochter maakte de overstap van het Dexcom G5 CGM-systeem in combinatie met de MiniMed 640G insulinepomp naar Dexcom G6 in combinatie met de Tandem t:slim X2 . Grootste voordeel? Deze communiceren met elkaar. De pomp schiet zelf in actie als de glucosewaarden te snel zakken of stijgen waardoor er mogelijks minder hypo’s en hypers zullen zijn.

Wel benieuwd wat deze pomp allemaal in petto heeft. Het wordt terug een beetje kennismaken en uitzoeken. We hebben vertrouwen en gaan ervoor.

Oh, alvast ook al meegenomen…onze dochter zou met de nieuwe pomp ook minder sms’jes moeten ontvangen van mij ;-). De pomp zou mijn bijdrage moeten opvangen. Aangezien ik met de follow-app de waarden van onze dochter op mijn gsm kan volgen, wil ik haar wel eens behoeden voor een nakende hypo…of geef ik de hint om een correctie te doen… Misschien wel herkenbaar voor andere ouders. Ik hou jullie op de hoogte!

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

2 reacties op ‘Nieuwe pomp

  1. Veel succes met de tandem. Wij zijn al eventjes in het project mogen stappen en we vinden het een echte verbetering. We halen meestal TIR tussen 80% en 95% nu.

    Like

Reacties zijn gesloten.