Druivensuiker moe

En dan komt de druivensuiker haar oren uit. Onze dochter kan geen druivensuiker meer zien. Op zoek dan maar naar alternatieven.

Het googlewerk leidt ons nogal snel naar Skittles. Vrolijke snoepjes met fruitsmaak, ze lijken op Smarties. Een 15-tal van deze snoepjes zou goed zijn om een hypo op te vangen.

De Skittles blijken makkelijk te vinden in de winkel. We vonden eerst enkel maar de grote verpakkingen maar sinds kort zijn we ook de trotse eigenaar van de kleine zakjes. Heel handig om mee te nemen!

En ja, de Skittles helpen haar even vlug uit een hypo dan de druivensuiker!

Ondertussen is ons gamma nog verder uitgebreid en experimenteerden we ook met een doosje rozijnen, een brikje appelsap, capri Sun, klein doosje Fruitella-snoepjes, klein blikje frisdrank. Kwestie van voldoende afwisseling te hebben. Ook deze blijken heel goed hun werk te doen!

Wat is jullie favoriete hypo-treat?

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

2 reacties op ‘Druivensuiker moe

  1. Hoi, mag ik vragen waar je die kleine zakjes skittles kan kopen, onze zoon (18 jaar ) heeft nu 5 jaar diabetes en is ook de druivesuiker en appelsap zo beu , dat is een schitterend idee die snoepjes , gemakkelijker mee te nemen ook, alvast bedankt

    Like

    1. Wij kopen ze in de Jumbo. Ik heb ook gehoord dat de Action ze soms heeft. In de Colruyt hebben ze de grote verpakkingen, die kan je eventueel zelf in porties verdelen maar minder handig natuurlijk dan ze kant en klaar te kopen.

      Like

Reacties zijn gesloten.