Terug naar school…

De school is terug gestart. Onze dochter start nu het derde schooljaar op dezelfde school. Ze zal dit jaar les krijgen van enkele leerkrachten die ze reeds kent maar ook enkele ‘nieuwe’.

Het diabetesteam stelt elk jaar op het einde van het schooljaar de vraag als een moment van educatie omtrent diabetes op school gewenst is. Zo stuurde ik de vraag door naar de zorgcoördinator. Al snel kreeg ik een heel enthousiast antwoord en werd er tussen de diabeteseducator en school een moment vastgelegd.

Het geeft een gerust gevoel, wetende dat leerkrachten hiervoor openstaan. Ok, onze dochter trekt na drie jaar diagnose diabetes goed haar plan maar ik vind het toch belangrijk dat mensen die haar begeleiden op de hoogte zijn. Tenslotte laat mr. Diabetes zich op school ook soms te pas en te onpas gelden.

Fijn achteraf te horen van de diabeteseducator dat er een tiental mensen geluisterd hebben, van leerkracht en zorgcoördinator tot directeur. Ze waren ‘enthousiast’ en het was voor velen verrassend te horen waarmee onze dochter ganse dagen mee bezig is naast het ‘gewone puber-zijn’.

Ik ben het diabetesteam zo ontzettend dankbaar dat zij hier tijd voor maken. Ik ben ervan overtuigd dat men anders kijkt en luistert naar de uitleg van een diabeteseducator dan dat je uitleg geeft als ouder. Ik krijg dan zelf vaak het gevoel dat ik overkom als de overbezorgde moeder.

Ik ga onze dochter alvast met een gerust gevoel laten vertrekken naar school. Tussendoor passeer ik nog even om de voorraad reserve spullen te checken en aan te vullen. We zijn klaar voor een tof schooljaar!

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

Een reactie op “Terug naar school…

  1. Vanuit de school en het diabetesteam krijg je zoveel begrip en medewerking.
    We zijn blij en waarderen zulke geïnteresseerde mensen.
    Dank! Dank! Dank!
    Oma

    Like

Reacties zijn gesloten.