Vakantie…

Even weg van alle sleur en het ‘moeten’ en in plaats daarvan de dag plukken. Awel, dat doet deugd! Een beetje pretbederver is dat Mr. Diabetes helaas nooit eens vakantie neemt…. die blijft en kunnen we niet even on hold zetten. Maar hij heeft zich vrij gedeisd gehouden deze vakantie… toch al iets.

De infusieset vervangen, de sensor wisselen,… het lukt ons meestal wel om dit vrij plichtbewust bij te houden tijdens het schooljaar. In de vakantie ligt dat precies toch wat moeilijker en is het een aandachtspuntje. ‘Oh ja, ik moest eigenlijk gisteren vervangen’ … het gebeurt vaker.

In het begin van de vakantie gingen we nog op controle naar de diabeteskliniek. We kregen er nieuwe infusiesets om uit te proberen: ‘Medtronic Extended’. Deze infusieset gaat zeven dagen lang mee ipv de ‘Minimed Mio Advance’ die je alle twee/drie dagen moet vervangen. En ja, hij blijft ook echt wel zitten. Onze dochter heeft ook niet meer last van allergische reactie op de pleister (we spuiten er wel Flixotide onder zoals gewoonlijk). Het lijkt makkelijker om bij te houden wanneer we moeten vervangen en geeft precies toch een klein beetje gevoel van ‘diabetesverlof’!

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.