En dan… na lang wachten…

… toch nog een antwoord van de minister op mijn open brief . Een standaardbrief, ik ben niet de enige die deze tekst heeft ontvangen (met dank aan al degene die de minister ook aanschreven)… tja, laat ons hopen dat hij ook effectief iets doet maar ik vrees dat we nog even geduld moeten hebben.

‘Beste mevrouw Verlé,

De situatie waarin we ons bevinden – en de maatregelen – roepen natuurlijk heel wat vragen op. We proberen elke vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Daardoor heeft ons antwoord even op zich laten wachten.  

We begrijpen uw bezorgdheid helemaal. De huidige situatie is niet oké en diabetespatiënten in ons land verdienen dit helemaal niet. Dit is voor u, als ouder, dan ook verschrikkelijk. De minister denkt hier ook zo over en wil u veel moed en steun wensen. 

Maar de minister wil meer dan alleen moed en steun geven. Achter de schermen werken hij en zijn team hard om – niet alleen voor diabetespatiënten trouwens – die behandelingen en medicatie betaalbaar te maken voor iedereen.  

Want een betaalbare, toegankelijke en kwaliteitsvolle zorg voor iedereen, dat staat voor hem centraal. Dat vereist in de eerste plaats een sterke, brede en solidaire wettelijke ziekteverzekering die ook op voldoende zekere en duurzame wijze wordt gefinancierd.  

Zal dat voor alles met een vingerknip lukken? Neen, helaas. Maar het is wel hét engagement van de minister om daar blijvend werk van te maken de komende weken, maanden en jaren. In enkele dossiers is dat trouwens nu al gelukt, zoals de terugbetaling van geneesmiddelen voor mucopatiënten.  

Wij beseffen dat dit geen verlossend antwoord is, maar we werken er dus aan om dat doel waar te maken.  

Intussen wenst de minister u het allerbeste toe. ‘

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.