Alcohol

We zitten met een nieuwsgierig Aagje… Net over zaken waar je liever hebt dat je kids niet nieuwsgierig zijn, zijn ze het wel. Onze dochter is ondertussen zestien jaar geworden en voelt zich terug een jaartje ouder en ‘meer volwassen’. Oh ja, en ze mag nu alcohol drinken. Ok, maar wat zal dat met de glycemiewaarden doen…

Onder het motto ‘beter te vroeg dan te laat’ vroegen we al even voor ze zestien werd wat info aan de diabetesverpleegkundige. We weten dat ze nieuwsgierig is naar alcohol.

Alcohol kan, weliswaar met mate. Het zal een beetje zoeken worden. Best bij het drinken ook een hapje eten, meten voor het slapengaan, best eens controleren s’nachts en in de ochtend checken… .

Het wordt uitproberen en uittesten. Ze begint best met ‘gewone’ dranken als een glaasje wijn, cava of een licht biertje. Cocktails zijn voor later, best eerst wat ervaring opdoen met de eenvoudigere dranken. We krijgen alvast een lijst mee met verschillende dranken en het aantal gram koolhydraten.

Vriendinnen zijn best op de hoogte dat als ze ‘knock-out’ gaat dit hoogst waarschijnlijk aan een hypo ligt en niet aan een te grote hoeveelheid drank. En dan bel je best de ambulance want als er alcohol in het spel is valt een hypo moeilijk zelf op te lossen.

Dat wordt wel spannend die eerste avondjes uit. Toch blij dat we met de Dexcom g5 kunnen volgen. Stiekem blij dat de coronamaatrgelen voorlopig nog niet teveel mogelijkheden geven om uit te gaan.

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.