Het monster

Af en toe dringt hij zich volledig op en probeert hij alles te overheersen. Hij kiest hierbij zelf het moment van de dag… of zelfs nacht.

Dan zorgt hij voor ontembare waarden en eist onze aandacht op, toch zeker voor de komende uren.

Een verklaring waarom hij het doet is niet altijd te vinden… verkeerde bolus bij de maaltijd, hormonen in het spel, stress, weersverandering,… wie zal het weten?

Correctie (al dan niet met de pen), pomp hoger, water drinken, bewegen,… soms lijkt hij even immuun en maakt het hem niet uit wat we ook ondernemen.

Maar met een beetje geduld krijgen we hem klein, het monster, het gedrocht. Nee, dan gebruiken we geen mooie woorden, we durven zelfs eens vloeken.

Mr. Diabetes, jouw kuren hoeven echt niet. We weten zo ook wel dat je er bent.

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

Een reactie op “Het monster

  1. Geef er hem maar van langs ! Je moet dit niet pikken! ‘ k zal je een handje helpen. Aan krachtwoorden geen gebrek. Probeer het wel wat deftig te houden, probeer ik ook. Wat denk je van vb. .POTVOLKOFFIE.?
    Kan je zoveel als je wil na mekaar zeggen, maak je maar kwaad.
    En wij die dan nog durven klagen.
    Oma

    Like

Reacties zijn gesloten.