Schieten van de infusieset

Ja, het is best wel wat eng voor een kind die infusieset. Medischer kan het er niet uitzien en wetende dat er iets in je lijf wordt ‘geschoten’ en er vast komt te zitten…

Bij het systeem dat we nu hebben, de MiniMed Mio Advance, is er niet echt een naald zichtbaar. Dat is sowieso al meegenomen. Toch zag onze dochter het lange tijd niet zitten om deze zelf te zetten. De voorbereidingen enzo waren geen probleem maar het inschieten… . Wat haar het meeste afschrikte was het geluid en dat ze het verkeerde plekje zou gekozen hebben (lees: toch even pijn doet).

We hielpen steeds, jawel, zelfs broer deed hier in nood zijn verdienstelijke bijdrage. We daagden haar soms uit om het zelf te doen maar pushten nooit. We hebben de infusieset wel eens samen gezet, de vingers op elkaar en samen duwen, maar de overstap om het alleen te doen kwam er niet. Tot ze op een dag startte met de infusiewissel en even later triomfantelijk uit de keuken kwam ‘voila, ik ben klaar!’.

De tijd was blijkbaar rijp om dit zelf te doen. En vanaf dat moment ‘schiet’ onze dochter alleen. Trots op onze held!

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

4 reacties op ‘Schieten van de infusieset

 1. Hallo
  Hier is het veertiendaags aanbrengen van de FSL ook steeds een drama.
  Het geluid, de klik, het juiste plekje, allemaal zo herkenbaar.
  Onze kinderen moeten al zoveel ondergaan…. dat zou zo fijn zijn dat dat aangename geluiden voortbrengt. Hier neemt onze dochter een een kussen bij zich dat ze kan indrukken zo hard ze kan. Of ze knijpt onze handen tot moes. Zelf doen is nog geen optie, dat lukt gewoon niet om dat in dat kleine armpje te zetten. Wij doen dit met veel liefde voor onze dochter Nina van 9.
  Liefs, type1mom & sugerkid xxx

  Like

  1. Wij hebben het ook steeds met veel liefde gedaan en we zijn er ook nog steeds als ze er eens geen zin in heeft. Bij onze dochter helpt het om diep uit te ademen tijdens het zetten. Het werkt wat ontspannend. Het is en blijft een beetje zoeken hé…

   Like

 2. Ze is een heel dapper meisje. We bewonderen haar moed en doorzettingsvermogen om telkens een moeilijke stap toch zelf te zetten. Je kan niet anders dan heel veel van haar te houden
  Oma en opa

  Like

Reacties zijn gesloten.