Complicaties

We weten dat het belangrijk is om de glycemiewaarden zo goed mogelijk onder controle te houden. Slecht geregelde diabetes kan (sneller) leiden tot complicaties. Wat die complicaties kunnen zijn? Daar staan we zo weinig mogelijk bij stil. Enkele werden ons verteld in het ziekenhuis en ik lees er hier en daar wel eens iets over. We kunnen er ook niet omheen.

Ook naar onze dochter toe zijn we hier open over. Soms vertellen we zelfs een ‘gruwelverhaal’ waar ik liever zelf niet aan denk. Zij moet verder, samen met Mr. diabetes en ze moet beseffen dat het toch belangrijk is om als het kan niet te veel te ‘flirten’ met hem.

Jawel, ze is mee met het ganse verhaal. Dat was ook te merken bij de jaarlijkse controle bij de oogarts. Omwille van de coronamaatregelen ging ze alleen binnen in het kabinet. Toen ze buitenkwam en ik vroeg hoe het was geweest gaf ze een ludieke reactie. ‘Dat is ook een goeien. Hij zei dat er NOG geen problemen zijn en alles ok is. Die geeft ook hoop!’.

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

Een reactie op “Complicaties

Reacties zijn gesloten.