Examens…

Examens en diabetes… het matcht niet. Over het algemeen merken we tijdens de examenperiode een stijging van de glycemiewaarden. Vermoedelijk spelen de spanning en stress hierbij een rol. s’ Morgens beginnen de waarden te stijgen. Na de middag en het examen zakken ze terug tot normaal.

De nacht… die is dan weer anders. Tijdens de afgelopen examenperiode kregen we enkele nachten na elkaar alarm voor te laag (urgent laag). Wat anders al vervelend is nu nog ambetanter om een kind midden in de nacht te moeten wakker maken om iets te eten. Voor onze dochter zo lastig om s’ ochtends vermoeid aan een examen te beginnen en daarna nog te moeten studeren. Het kruipt in de kleren… .

Gelukkig is ze een doorzetter en laat ze zich ondanks de vermoeidheid niet kennen. We moedigen haar verder aan en maken er steeds het beste van. En is er een minder goed resultaat dan is dat zo. We weten hoe de nachten geweest zijn en hoe de waarden stonden op het moment van de examens. We weten dat ze haar best doet en doorgaat, jawel, onze dochter verdient een lekker luie start van de kerstvakantie!

P.S.: het rapport is er ondertussen. Onze dochter haalde mooie resultaten! #superfieremama

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

2 reacties op ‘Examens…

Reacties zijn gesloten.