23 gram chips

Als je er even bij stilstaat is het toch wat, al die getallen in je hoofd. Bij het begin van de diagnose leek het weten van de hoeveelheid koolhydraten in voedingswaren zo’n opdracht…. .

Ik ging een relatie aan met de Sweetbee (voedingsatlas). Zowel het boek, als de app werden mijn beste vrienden. We waren onafscheidelijk.

Na verloop van tijd had ik de Sweetbee minder en minder nodig. Meer en meer werden we één. De kennis kroop in mijn hoofd, de Sweetbee verbleef meer en meer in de kast.

Ik merk, na twee jaar diagnose, dat ik het boek of de app zelden nog gebruik. Onze wegen zijn nog niet helemaal gescheiden, heel af en toe komt hij nog eens uit de kast. Maar ik blijf hem dankbaar voor de steun en hulp in het begin.

Welk boek/app is voor jou een grote hulp (geweest)?

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.