Dead pancreas gang

Halloween…tijd om te griezelen. Je zou diabetes type 1 wel als een griezel-story kunnen vertellen. Het zou een verhaal zijn over dode ingewanden en een groep van mensen die hiermee leven… de ‘dead pancreas gang’!

Om zich goed te voelen spuit de ‘dead pancreas gang’ insuline. Het is soms moeilijk om in te schatten hoeveel want ze moeten aan van alles denken…hoeveel ze willen eten, wat ze gaan eten, hoeveel ze gaan bewegen,… . Er liggen steeds vijanden op de loer van de gang die hun leven beïnvloeden: stress, temperatuurverschillen, … en een hoop andere soms onverklaarbare factoren.

De ‘gang’ is soms ‘hi-gh’. Dan voelen ze zich misselijk, hebben hoofdpijn,… . Een extra ‘shotje’ insuline is dan nodig om zich terug goed te voelen.

Op andere momenten gaan ze door diepe dalen. Niet te pruimen, zwetend, bevend en slap op de benen hebben ze enorme nood aan koolhydraten. Ze hebben dan soms de neiging om zich vol te slurpen maar oh wee als ze blijven slurpen… .

De ‘dead pancreas gang’ is continu in strijd, steeds op weg en op zoek naar het perfecte evenwicht. Het zijn echte warriors!

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.