Voedingstabellen

Als ‘koolhydraten-tellende’ mama bekijk ik steeds de voedingstabel op de verpakking van producten. Iets wat ik voor de diagnose zelden deed. We probeerden wel zo veel mogelijk gezond te eten maar dat was het ook.

Over het algemeen vind je een heel overzichtelijke tabel die je makkelijk kan aflezen. Koolhydraten per 100 gram en ook het aantal per stuk bijvoorbeeld bij koekjes. Van deze verpakkingen ben ik fan.

In andere gevallen mag je al blij zijn als je de cijfers kan lezen. Klein gedrukt, niet zuiver en te zoeken tussen een hele rij. Of dan vind je de koolhydraten per 100 gram en 45 gram, terwijl één stuk 60 gram weegt. Ja, we rekenen dit wel om maar wat de reden hiervan is?

Wat ik heb geleerd is om de verpakking of bij producten die met een aantal stuks samen verpakt zijn de wikkel steeds te bewaren. Maar het gebeurt nog vaak dat ik deze terug moet opvissen uit de vuilbak. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen…tja…ik vrees dat dit bij mij hopeloos is 😉

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.