De eerste vakantiejob

De eerste vakantiejob is achter de rug… best spannend zo’n nieuwe ervaring. Onze dochter ging aan de slag in een kleine supermarkt. Haar opdracht: rekken aanvullen en alles netjes plaatsen. Het was ons idee om op de eerste werkdag mee te geven dat ze diabetes heeft. Dit zodat ze tijdens haar werkuren haar gsm zeker bij zich kan houden en ze iets zou kunnen eten indien nodig. Maar het was er niet van gekomen… en dan eigenlijk de dagen daarna ook niet. Gelukkig hebben we van in het begin goed ‘gegokt’ hoe we de pomp best instelden en bleven haar waarden tijdens het werk goed. Niemand heeft het daar ooit gemerkt en ze heeft meegewerkt zoals ieder ander.

Achteraf gezien is het ook niet mis van niet direct te starten met een ‘stempel’. Zo is onze dochter vorig jaar ook gestart op haar nieuwe school, gewoon als ‘Jits’ en niet als dat kind met diabetes. De leerkrachten waren uiteraard wel op de hoogte. De vragen van de leerlingen kwamen in de loop van het schooljaar en uiteindelijk was de ganse klas wel mee.

Het blijft elke keer een beetje afwegen, vertel je direct over de diabetes of niet en welke info geef je doorgaan wie. Onze dochter heeft ook de leeftijd en is ondertussen ervaren genoeg dat ze zelf duidelijke uitleg kan geven indien nodig. Dus wachten we soms af, naargelang de situatie. Ik geloof wel dat het soms een verschil maakt.

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.