F#ckdiabetesdag

27 juni 2020 … onze tweede Diaversary. Vanaf het eerste jaar besloten we de dag van de diagnose te vieren. We vieren die dag dat wij leven met diabetes maar diabetes niet ons leven laten bepalen. We laten er ons niet door doen en proberen er het beste uit te halen op elk moment. Ook al gebeurt het soms wel dat Mr. Diabetes wil tonen dat hij de baas is…we geven niet op. Met vallen en opstaan gaan we verder. We hebben nog steeds het gevoel dat we dummies zijn. We hebben al veel geleerd maar er komen nog zoveel nieuwe dingen waarmee we nog geen ervaring hebben.

De naam die wij aan deze dag geven geeft ons gevoel weer: kwaadheid, onmacht en frustratie maar daartegenover ook strijdvaardigheid en vechtlust. Het vieren van die dag geeft ons het gevoel dat we er iets mee doen, het omzetten in iets ‘positiefs’. We gaan steeds met het ganse gezin iets eten, met als kers op de taart een overheerlijke moelleux (het lievelingsdessert van onze dochter). Gewoon, omdat het kan… èn omdat het lekker is!

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

Een reactie op “F#ckdiabetesdag

Reacties zijn gesloten.