Mug cake

Onze dochter is van jongs af aan een ‘zoetemondje’. Ze heeft al altijd genoten van een dessertje, zeker als het één is met chocolade. Één van haar favorieten is een ‘chocolade mug cake’. Lekker en vooral leuk want deze kan ze makkelijk zelf maken. Gezond? Nee, maar als je dat niet alle dagen eet… moet kunnen niet?

Af en toe maakt ze haar mugcake. Ze kent ondertussen het recept helemaal uit het hoofd…nu ja…het is ook echt niet moeilijk. Ze maakt hem meestal met Tagatesse, dat spaart wat koolhydraten (alhoewel we daar meestal niet te veel naar kijken).

De mugcake ziet er eigenlijk niet echt uit, maar moest je onze dochter zien smullen wil je gegarandeerd ook eens proeven. Benieuwd? Hieronder het recept.

Ingrediënten:

40 g donkere chocolade druppels (Callebout Callets)

2,5 eetlepels bakboter

1 eetlepel Tagatesse (of 2 eetlepels suiker)

20 gram zelfrijzende bloem

1 ei

Hoe te maken?

  • Doe de chocolade in een koffiemok. Voeg de boter toe en smelt alles gedurende een halve minuut in de microgolfoven op 800 W. Roer met een vork zodat alle stukjes chocolade smelten tot een gladde massa.
  • Voeg de Tagatesse toe, roer goed door met een vork.
  • Voeg de bloem toe, roer goed door met een vork.
  • Voeg het ei toe aan de mok en meng krachtig tot je een mooi glad deeg krijgt.
  • Bak de mok met inhoud gedurende 1 minuut in de microgolfoven op 800 W. Kijk zeker hoe die bakt in de microgolfoven … magisch!
  • Controleer de gaarheid met een houten prikker. Als je de cake wilt serveren als moelleux is hij nu klaar. Als je liever een iets vastere structuur hebt, bak de cake dan nog 30 seconden langer.
  • Laat de mug cake 2 minuten rusten voor je hem opeet.

Smakelijk!!!

(2,6 koolhydraatruilwaarde voor 1 mug cake met Tagatesse)

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.