Stalker of volger…

Ja, heel soms kan ik het niet laten…zo tussendoor eens kijken op mijn gsm hoe de waarden van onze dochter zijn. Ik doe het vooral als ik thuis ben. Op het werk ben ik bezig en lukt het me om mijn gsm te negeren (behalve zo één keer tijdens mijn middagpauze). Ik weet toch dat als het niet goed gaat ik op het alarm kan rekenen.

En als ik dan kijk en ik zie geen al te hoge waarde met een pijl recht naar beneden…dan begint het te kriebelen…zoek ik haar op of stuur ik een berichtje om de pomp even uit te zetten? Zou ik? Zou ze het zelf in de gaten hebben? Ik wil me niet teveel moeien, me niet steeds laten horen…maar ik vind het vervelend voor haar als ze dan een hypo heeft en zich niet goed voelt…ik had kunnen ingrijpen?

Idem met een ruimere tijd hoge waarden en ik zie maar geen verandering…straks wordt ze misselijk en heeft ze hoofdpijn? Ik wacht soms af maar meestal geef ik voorzichtig toch een seintje.

Ik probeer mijn ‘gemoei ‘ toch wat luchtig te brengen. Ik bel haar of stuur een berichtje: ‘HI, alles ok?’ en dan bedenken we samen wat we best doen. We vinden elkaar hier wel in. Zo kreeg ik onlangs bij snel zakkende waarden en mijn hint om even een pompstop te doen van haar het antwoord: ‘Is het terug suïcide watch’? Ik kijk verrast op van haar antwoord en vraag waar ze dat nu haalt. ‘Welja, als ik zo snel zak is het precies alsof ik van een afgrond ga springen…en jij houdt dat in de gaten’.

Dus bij deze, naast ‘volger’ en ‘stalker’ ben ik nu ook ‘suïcide watcher’. Benieuwd welke titels ik nog zal verzamelen.

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

3 reacties op ‘Stalker of volger…

  1. Wat is het moeilijk hè, om een kind met Diabetes los te laten. Iedere dag een uitdaging voor kind én ouders om goed voor de diabetes te zorgen en om een fijne dag te hebben. Onze dochter is nu 12 jaar en heeft sinds 1,5 jaar diabetes 1. Bij het zoeken naar hemdjes om een pomp handig in te dragen ipv in of aan de broek, (waarom is dit niet te koop?? Behalve AnnaPS, €50…), stuitte ik op je website/ insta. Dank voor je mooi en realistisch geschreven teksten. Herkenning en soms ook beetje troost;). !

    Like

    1. Fijn te lezen dat je er iets aan mijn blog hebt. Ik ben deze enerzijds begonnen om alles van mij af te schrijven, anderzijds omdat ik zelf ook zo weinig informatie/ praktische oplossingen vond. Vanuit de overtuiging dat wij wel niet de enige zijn die botsen op bepaalde zaken besloot ik ons verhaal te delen. Ik heb zelf ook deugd van reacties zoals deze van jou. Herkenning geeft steun, troost en de moed om er steeds het beste van te maken. We moeten de diabetes erbij nemen maar willen niet dat deze ons leven gaat domineren. Succes ook hierbij!

      Like

Reacties zijn gesloten.