Concert

De Dexcom G5 geeft rust in ons gezin. Het geeft me een gerust gevoel dat ik weet dat onze dochter alarm krijgt wanneer haar glycemiewaarden te hoog of te laag komen. Te lage waarden, die voelt ze wel….het alarm is een extraatje. Te hoge waarden, die voelt ze niet zo snel dus hierdoor kan ze sneller ingrijpen. Mijn man en ik volgen de waarden ook via onze gsm. Elk kiest vanaf wanneer hij/zij alarm wenst. Ook het geluidje kunnen we apart instellen.

Als puber zoekt onze dochter haar eigen weg. Ze is graag op haar kamer, doet graag een wandeling met de hond of skeelert een toertje in de buurt. Ze gaat naar school, wij zijn aan het werk, genieten in det tuin,…en worden dus over het algemeen apart verwittigd van de dalende of stijgende glycemiewaarden. Nu we in coronatijden zoveel mogelijk in ons kot blijven, vertoeven we ook vaker in dezelfde ruimte. En dan gebeurt het ook dat onze gsm’s dicht bij elkaar in de buurt liggen. En als de waarden dan plots swingen…kunnen wij ‘genieten’ van een concert. Het is natuurlijk altijd beter dat dit niet te vaak voorvalt maar we kunnen er wel om lachen. En ja…ik ga mijn deuntje toch eens aanpassen 😉

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

4 reacties op ‘Concert

 1. Haha, dat herken ik hier! Drie GSM’s die ongeveer gelijktijdig diverse melodieën afspelen. Onze dochter van 11j kreeg in nov 19 de diagnose. Ze heeft ook deze sensor. Dit geeft mij vooral ’s nachts gemoedsrust.
  Mag ik eens vragen welke pomp jullie dochter heeft? Wij gaan deze zomer overschakelen naar een pomp. Nu, daarbij kun je ook van sensor veranderen. Maar dan komt er ene die wij niet meer kunnen volgen. Ik weet het precies nog niet zo goed.
  gr, Lut

  Like

 2. Haha, dat herken ik hier! Drie GSM’s die ongeveer gelijktijdig diverse melodieën afspelen. Onze dochter van 11j kreeg in nov 19 de diagnose. Ze heeft ook deze sensor. Dit geeft mij vooral ’s nachts gemoedsrust.
  Mag ik eens vragen welke pomp jullie dochter heeft? Wij gaan deze zomer overschakelen naar een pomp. Nu, daarbij kun je ook van sensor veranderen. Maar dan komt er ene die wij niet meer kunnen volgen. Ik weet het precies nog niet zo goed.
  gr, Lut

  Like

  1. Wij hebben de 640 g van medtronic. Deze communiceert niet met de pomp. We probeerden de guardian 3 om eventueel over te stappen naar de 670g maar waren niet tevreden met deze sensor. Ik heb hier ook over geschreven op mijn blog. Voor ons liever een betrouwbare sensor en geen communicatie met de pomp dan anders…is een beetje afwegen…

   Like

Reacties zijn gesloten.