Onze ervaringen met Dexcom G5

We zijn nu een maand op weg met de Dexcom G5. En jawel, we willen er mee doorgaan. Waarom?

… we hebben de indruk dat de sensor juiste waarden geeft en met twee keer kalibreren per dag kunnen we verder. Het kalibreren kan indien het net een slecht moment is makkelijk uitgesteld worden. Hij blijft dan ook de waarden tonen.

…jawel, ik geloof hem…als hij een waarde toont met een ferme pijl naar beneden dan is onze ervaring tot nu toe dat de de waarden van onze dochter effectief ook zakken. Dus kunnen we tijdig ingrijpen.

… het volgsysteem…wat ben ik daar fan van! De waarden van onze dochter kunnen volgen en alarm krijgen als het echt niet goed gaat. Ik ben zoveel meer gerust.

… we missen een connectie met de pomp maar het weegt momenteel voor ons niet op tegen de andere voordelen. Ik geloof ook dat er in de toekomst wel een pomp zal komen die kan communiceren met sensor…we leven op goede hoop!

…en last but not least, we slapen zoveel beter. Gedaan met onnodige alarmen zoals bij de guardian 3. Nachtrust…zalig!

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.