Opstarten Dexcom G5

En we zijn vertrokken met Dexcom….

Voor sommigen werkt de Guardian 3 van Medtronic misschien goed, wij werden er omwille van het veelvuldige kalibreren ( waarvan vaak ook s’ nachts) alleen maar meer vermoeid van. We waren dus stevig aan het aftellen tot onze afspraak met de diabetesverpleegkundige om ons met de Dexcom G5 op weg te helpen.

We zijn superblij voor de kans die we krijgen van Dexcom om de G5 dan ook een maand op proef te mogen proberen en hebben hoop. Hoop op minder kalibreren, jawel, dit zouden we echt maar twee keer per dag moeten doen. Hoop op meer zicht op de glucosewaarden van onze dochter want deze kunnen we nu ook volgen als ouder.

We zijn er klaar voor om onze verpleegtechnische ‘kunsten’ terug wat uit te breiden. De sensor ziet er helemaal anders uit dan bij de Guardian, beetje enger misschien omdat er toch wel een grote naald zichtbaar is. Gelukkig laat onze dochter zich ondertussen niet meer door naalden intimideren. Ze mag deze zelf eerst als test eens zetten op een kussen. Het lijkt enkel een beetje wennen, niet moeilijk dus dat krijgen we wel vlot onder de knie. Ze kiest ervoor om de sensor op haar arm te zetten. Het valt allemaal goed mee en blijkt bij het zetten zelfs een beetje te kriebelen ( ligt dit aan de lange sensordraad?). Voor de eerste keer alvast een meevaller!

We maakten thuis reeds een account aan via dexcom.com om verder vlot te kunnen op weg gaan en installeerden de dexcom G5 app op de gsm van onze dochter. Op het eerste zicht heel gebruiksvriendelijk. Als ouder kan je de Dexcom Follow app installeren om de waarden te kunnen volgen. De uitnodiging om te volgen moet onze dochter sturen. We grappen Instagramsgewijs dat ze toch al twee volgers heeft en ze er ocharme maar vijf kan hebben 😜. Maar zij heeft de touwtjes in handen en kan ons ook terug uit haar volgsysteem ‘bonjouren’…het idee doet haar grijnzen.

Na twee uur sensoropwarming kan onze dochter haar waarden zien op haar gsm. Enkele minuten later kunnen ook wij als ouder de waarden beginnen volgen. Heel benieuwd…lees hier binnenkort verder onze ervaringen!

Meer weten over het inbrengen van de sensor? Neem een kijkje via onderstaande link!
https://www.youtube.com/watch?v=mLDvHvzQZAw&feature=emb_logo

Special thanks to Dexcom, Gérald Zammit en Cathy Van De Moortele 💙Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

2 reacties op ‘Opstarten Dexcom G5

Reacties zijn gesloten.