Ontbijtgranen

We hebben al jaren de gewoonte om in de week als ontbijt boterhammen te eten. In het weekend maken we het voor de kids iets ‘feestelijker’ en komen de ontbijtgranen op tafel. Voor de diagnose wisselden we vaak af van ontbijtgranen en maakten we gebruik van het ganse gamma in de winkel. Na de diagnose ging ik op onderzoek uit… .

Eerlijk, ik schrok van de koolhydraten in de ontbijtgranen. Wat een hoeveelheid! En dan nog wetende dat dit vooral snelle suikers zijn en het hongergevoel na het eten ervan ook snel terug is… .

Het was de kunst om een lekkere variant te vinden die aantrekkelijk is voor kids. De Cruesli met chocolade van Quaker kwam bij ons het beste uit de test. Het valt (zeker in vergelijking met andere ontbijtgranen) best mee in koolhydraten, bevat ook vezels en chocolade ;-).

De andere ontbijtgranen kunnen wel eens tussendoor maar ondertussen is de cruesli de favoriet in huis!

Delen jullie hier ook jullie ervaringen met ontbijtgranen?

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.