‘Geplette’ koeken

Waarschijnlijk herkenbaar…de geplette koeken overal. Aangezien onze dochter altijd iets om te eten bij zich moet hebben, zijn er overal wel koeken te vinden: in de schooltas, buideltasje, sportzak … .

In een tas van een puber geraakt die natuurlijk overal tussen. Er bestaan ook van die doosjes om je koeken in te steken maar dan moet je dat uit de kast nemen enzo… beetje lastig ;-). En een boekentas af en toe eens leegmaken…tja… .

Met als resultaat dat als we eens de tijd nemen om de tassen eens te ordenen….geplette koeken! En als ik over geplet spreek dan bedoel ik ook echt geplet…of ‘gesmuisterd’ zoals we het hier noemen. Over het algemeen zien ze er zo wansmakelijk dat ook niemand zich nog geroepen voelt om ze op te eten. Behalve onze kippen dan… het maakt hen wel gelukkig. Of ik maak broodpudding, ideaal om de ‘gesmuisterde’ speculaasjes die onze dochter graag lust toch nog een kans te geven. Een tweede leven voor ‘gesmuisterde koeken’… weggooien is toch ook zonde…

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.