Boterkoekjes

Boterkoekjes…eenvoudig en lekker! Over het algemeen bak ik ‘gewone’ koekjes. Met ‘gewoon’ bedoel ik dat ik het recept volg, geen ‘dieet’recept, met suiker. We rekenen dan uit hoeveel moet gebolust worden per koekje.

Af en toe experimenteer ik met een recept zodat onze dochter meer koekjes kan eten voor minder bolussen. Hier een aangepast receptje. Ik haalde uit het deeg 57 koekjes en kom op 0,2 koolhydraatruilwaarde per koekje.

Nodig:

 • 225 gram boter
 • 120 gram Tagatesse
 • 1 eierdooier
 • 200 gram bloem
 • 80 gram amandelmeel

Doen:

 • Mix de boter en de Tagatesse tot een romig geheel.
 • Voeg de eierdooier toe en mix.
 • Voeg de bloem en het amandelmeel toe en kneed tot een koekdeeg.
 • Wikkel het deeg in folie en laat in de koelkast minstens één uur rusten.
 • Na het rusten rol je balletjes van het deeg (ik draaide balletjes van ongeveer 10 gram) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
 • Druk de balletjes met een vork plat.
 • Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 180 graden tot ze bruin zijn (ongeveer 10 minuutjes).
 • Laat de koekjes een paar minuten afkoelen vooraleer je ze op een rooster legt om volledig af te koelen. Let op: de koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen. Ze harden uit tijdens het afkoelen.

Smakelijk!

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.