En ondertussen met de Guardian 3…

Voor wie ons verhaal met de nieuwe sensor al wat volgde… . Ondertussen gaat het beter met onze Guardian 3. ’t Is te zeggen…de sensor vraagt minder te pas en onpas om te kalibreren. We kunnen het over het algemeen houden op 3 keer per dag, wat ook de bedoeling is. Bij het begin dat we de sensor hadden gaf deze heel regelmatig (en dan nog vooral s’nachts) aan dat er gekalibreerd moest worden. Heel lastig en weinig nachtrust… .

Onze diabetesverpleegkundige deed navraag bij de firma ivm het veelvuldig kalibreren. Blijkbaar vraagt de guardian 3 meer kalibraties door de ingebouwde chip. En het probleem komt meer voor bij de insulinepomp Minimed 640G dan bij de 670G. En jawel , wij hebben de 640. Een mogelijke oplossing is om over te schakelen naar de Guardian 2 link. We zien nog, voorlopig doet hij het goed en houden we het bij wat we nu hebben.

Enige probleem dat terug op de loer ligt….huiduitslag. Na een grote maand begint ook dit systeem te jeuken. Laatst na het vervangen een licht rode huid… . Hopelijk wordt dit niet slechter of we eindigen terug met ergere huiduitslag zoals bij de Freestyle Libre. Onze dochter neemt nog steeds een antihistaminicum en we hydrateren de huid goed. We shall see…

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.