De Warmste week actie!

Het kriebelde al even…iets kunnen doen om onderzoek naar diabetes Type 1 te kunnen steunen en vooruit te helpen. Heel fijn dus dat de pianojuf van onze dochter het ook voelde kriebelen en samen met enkele enthousiaste leerlingen wel een benefietconcert wou organiseren voor een goed doel. De puzzelstukken vielen in elkaar… . Het doel, VDKA (Vlaamse Diabetescentra voor Kinderen en Adolescenten), was vlug gekozen.

Heel wat mensen, waaronder veel kinderen krijgen de diagnose te horen. En jawel, dan staat je wereld op zijn kop. Je leert er mee leven, er valt mee te leven…mits een resem nieuwe regels en gewoonten die je moet aanleren en ook effectief uitvoeren. Doe je dit niet, kan het misgaan. En je moet er mee leren omgaan dat ook al doe je soms zo hard je best het toch niet loopt zoals verwacht. Het is en blijft immers een ‘diabetesmonster’ waartegen je dagelijks moet vechten, die vaak te temmen is maar soms ook niet.

Er is tot op heden geen genezing. Het is een chronische ziekte…nee…het gaat er helaas niet ‘uitgroeien’. Onze dochter zal hier, tenzij een mirakel gebeurt, voor de rest van haar leven mee verder moeten. Weg zorgeloze leven, de diabetes zal altijd op de loer liggen. Het zou zo helpend zijn als men de oorzaak zou vinden, betere en comfortabelere therapieën kon ontwikkelen … genezing…onze grootste droom! Vandaar dat we centen willen inzamelen voor de VDKA.

We organiseren een benefietconcert ‘De warmste muziek in de kliniek!’ in AZ Alma te Eeklo op zaterdag 30 november. Tal van jonge talenten zullen er de foyer van het ziekenhuis vullen met sfeervolle pianomuziek. Je kan er een vrije bijdrage leveren en zo ook je steun tonen en het onderzoek naar diabetes type1 vooruit helpen. Deel gerust deze post en zet de datum alvast in je agenda. Hopelijk tot dan!

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.