Onze ervaringen met de Guardian 3

Na twee weken gaan we terug op consultatie in de diabeteskliniek om onze ervaringen/vragen uit te wisselen. Zijn we overtuigd van de Guardian 3?

Ja…

Omdat de sensor signaal doorgeeft als de glycemiewaarden van onze dochter snel zakken en de ‘stop voor laag’ van de pomp dan heel goed zijn werk doet en soms een hypo voorkomt. Ook toen het alarm ’s nachts afging omdat onze dochter een hypo had was ik onze nieuwe sensor heel dankbaar!

Het is handig dat we nu een curve zien op de pomp, geeft een mooi beeld maar als ouder misschien wat meer loslaten. Ja, ik geef toe, ik keek soms stiekem op de glycemiemeter om te zien hoe de dag verlopen was. Dit is nu wat moeilijker aangezien de waarden enkel te zien zijn op de pomp zelf en deze vasthangt aan de dochter of course… . Er bestaan systemen waardoor je de waarden van op afstand kan volgen…misschien bekijk ik de mogelijkheden wel eens. Op zich ben ik wel gerust dat de pomp signaal zal geven als er iets is.

Voorlopig ook minder jeuk…minder, omdat de pleisters toch wat durven kriebelen…laat ons hopen dat het daarbij blijft.

Nee…

In principe moet je om de 12u kalibreren (met vingerprik de sensor afstemmen op de pomp). Om te vermijden dat je te vroeg moet opstaan werd ons aangeraden om drie keer per dag te kalibreren. We doen dit ’s morgens voor het ontbijt, na school en voor het slapengaan. Helaas vraagt de sensor soms te pas en te onpas om te kalibreren…en jawel…dan laat hij zich horen, met een alarm. Onze dochter heeft dit enkele keren gehad tijdens de les op school. Nog meer vervelend…ook meerdere keren alarm hiervoor ’s nachts…met als gevolg in de ochtend een ‘slapende’ dochter aan de ontbijttafel en ouders die heel veel koffie nodig hebben… . Het record aantal keer prikken (lees verplicht kalibreren want als de sensor dit aangeeft en je doet het niet krijg je geen waarden te zien) was vijf keer. En dan stellen we ons toch de vraag wat het extra voordeel is van een sensor…. We moeten nog even geduld hebben…dit zou soms voorvallen tijdens de eerste maand. Dus we gaan nog even verder.

Maar voorlopig dus gemengde gevoelens over de Guardian 3….

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.