Inbrengen Guardian 3

En jawel, dan is de eerste week met de nieuwe sensor voorbij. Tijd om te vervangen. De Freestyle Libre was heel makkelijk te plaatsen en deed onze dochter intussen al zelf. Het plaatsen van de guardian 3 vergt iets meer handelingen en een extra hulp is zeker nodig. Ze wil hem op de bovenarm en dan is het niet praktisch om dit alleen te doen.

Om alles nog eens op te frissen ging ik op zoek op het internet en vond ik een duidelijk filmpje over hoe de sensor te plaatsen. Alle benodigdheden zorgvuldig klaargelegd, filmpje in de aanslag op de iPad…dat moet lukken.

Zoals voorbeeldige leerlingen de nieuwe sensor ingebracht…dat kunnen we nu dus ook.

De vorige moet er natuurlijk af…Doordat je sensor en zender vast kleeft met twee pleisters wel een beetje een gedoe om deze los te trekken en vooral om de zender zelf (die je hergebruikt) van tussen de pleisters te peuteren. Deze heeft nu ook wat vieze plakresten die niet zo mooi ogen en we dan ook zorgvuldig wegpoetsen.

De zender moet ondertussen worden opgeladen…dat blijkt toch een uurtje te duren. Even geduld… we krijgen groen licht, klaar dus. Daarna aansluiten en connectie maken met de pomp. Klaar om binnen twee uur te kalibreren en dan zijn we terug vertrokken voor een week!

Onze voorlopige ervaringen? Volgende week in een nieuwe blogpost…

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

4 reacties op ‘Inbrengen Guardian 3

Reacties zijn gesloten.