Irritatie sensor

We hebben een dik jaar de Freestyle Libre, een handige sensor om de glycemiewaarden te checken zonder vaak te moeten prikken. Prikvrij zijn we niet, de eerste uren is hij niet zo betrouwbaar. We plaatsen deze wel steeds s’avonds zodat we het prikken wat kunnen beperken. Ook bij twijfel over de waarden doen we een vingerprik als check.

We zijn er heel blij mee, controleren vaker want hij is ook heel gebruiksvriendelijk. In het begin had de huid van onze dochter hier ook weinig last van…tot er meer en meer irritatie van de huid kwam.

Vervelend… jeuk, en huiduitslag…waar je moeilijk aan kan omwille van de sensor zelf. Blijkbaar kan een antihistaminicum helpen. Maar onze dochter neemt dit al omwille van hooikoorts…dus geen nut.

Gestart met één laagje Cavilonspray…twee laagjes spray….hmmm…toch niet dat… . Ik had gelezen dat de neusspray Flixonase (op voorschrift van een dokter) ook helpend zou kunnen zijn doordat deze wat cortisone bevat. Geprobeerd, helpt precies een heel klein beetje doch nog steeds jeuk en na het verwijderen een rode huiduitslag… .

Toevallig leerden we opsite-spray kennen, ter behandeling van een wondje aan de teen van onze zoon….hmmm, legt een laagje over de huid…als we de sensor daar eens overheen zetten? Niet geslaagd…de sensor kwam hierdoor vroegtijdig los en terug huiduitslag…

Met wat ik op het diabetescongres EASD allemaal gezien heb toch eens navraag gedaan naar mogelijke alternatieven. We gaan overschakelen naar de enlite-sensor. Nieuwe voordelen: deze kan communiceren met de pomp, gaat in alarm bij hypo’s en doet ook een pompstop bij snel dalende waarden. Nadeel: we moeten enkele keren per dag kalibreren en dat betekent dus enkele keren prikken. Dit lijkt ons niet op te wegen tegen dag in dag uit jeuk….wordt vervolgd…

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

4 reacties op ‘Irritatie sensor

  1. Het is een zoeken, testen, proberen om het zo comfortabel mogelijk te maken. Jeuk is heel ambetant. Maar iets passend zal je vinden!

    Like

  2. Onze dochter van 14 heeft al enkele jaren de enlite en tot nu toe ( hout vasthouden) heeft ze geen irritatie, we spuiten er wel cavilon onder. Hopelijk is dit een goede oplossing voor jouw dochter, succes!

    Like

Reacties zijn gesloten.