Er is zoveel in ontwikkeling…

Als ‘starters’ in de diabeteswereld heb ik mijn ogen uitgekeken op EASD (European Association for the Study of Diabetes.). Op de beurs waren super veel standen van firma’s die met diabetes ‘bezig’ zijn. Namen die ik ken omdat we producten van hen gebruiken, namen waar ik al van had gehoord heb en totaal nieuwe. Fijn te zien dat er veel in ontwikkeling is…een beetje concurrentie kan nooit kwaad ;-).

Mijn aandacht ging vooral naar insulinepompen. En jawel, ik zag er wel enkele die onze dochter zouden aanspreken. Vooral de draadloze Omnipod lijkt wel handig. Niet groot en vooral zonder draad…bij onze Minimed 640 zit die soms toch wel in de weg… . Ook de kleurige Kaleidopomp sprak wel aan. Een klein systeem, in felle kleuren, wel met een klein draadje. Helaas zijn beide pompen niet verkrijgbaar in België. We kunnen maar duimen dat ze hier ooit op de markt komen… .

Over het algemeen zie je in de ontwikkeling de pompen kleiner en kleiner worden. De ontwikkelingen gaan verder naar een closed-looped systeem: glucosemeter verbonden met de pomp en een smartphone. Blij dat deze ontwikkelingen er zijn, we leven op hoop…al is er wel de vrees dat eer dit systeem beschikbaar zal zijn op de markt we toch nog enkele jaren zullen moeten wachten….

Blij dat er ook gewerkt wordt aan apps die het leven van mensen met diabetes eenvoudiger en overzichtelijker kunnen maken. Zo is er de mySugr-app waarop je al je gegevens omtrent diabetes kan verzamelen en opvolgen. Heel fijn te weten dat de ontwikkeling gebeurt door een team dat grotendeels bestaat uit personen die zelf Type 1 hebben en dat zij anderen met Type 1 ook bevragen hoe zij dit zien. Ik ben alvast fan van hun slogan ‘Make diabetes suck less’.

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

Een reactie op “Er is zoveel in ontwikkeling…

  1. Jammer dat deze pompjes niet overal verkrijgbaar zijn. Het zou niet afhankelijkheid mogen zijn van je land waar je leeft, ….
    Zoveel ontwikkelingen geven echt wel hoop!
    Oma

    Like

Reacties zijn gesloten.