De bloggers… #easd2019

Wat was het fijn om te zien hoeveel mensen er aanwezig waren op het bloggersevent van Roche Diabetescare. De meeste diabetesbloggers en vloggers, zelf met de diagnose Diabetes Type 1. Mensen vanuit de ganse wereld, elk met hun achtergrond met één grote gemeenschappelijk deler: diabetes.

Wat straalde deze groep energie en positiviteit uit! Het deed me zoveel deugd te zien hoe deze mensen leven met diabetes en niet omgekeerd. Iets waar wij ook echt voor gaan. Fijn te zien hoe enkele jonge meiden (met Type 1) op de party uit hun dak gingen, dansten en jawel, zelfs cocktails meester kunnen. Dit lijkt ons nog een grote uitdaging voor onze opgroeiende puber maar het geeft vertrouwen te zien dat het kan (ook al zullen we hier wel eens botsen, ik maak me geen illusies).

En ik daartussen… Jawel, ik was precies toch een beetje de vreemde eend in de bijt. Geen sensor op de arm, geen pomp, geen glucosemeter… Gewoon eten zonder iets te hoeven doen, geen cola of druivensuiker in de handtas, … . Gesprekken die voor een ‘nieuweling ‘ moeilijk te volgen zijn. Zeker wat het ‘loopen’ betreft, waar een aantal personen van de groep reeds mee bezig is.

De ‘loop’ is een systeem dat mensen met diabetes zelf hebben opgestart en ontwikkeld hebben. Zij werken met software of een app. Deze ontvangt data van een glucosesensor, berekent de insulinebehoefte en communiceert vervolgens met een insulinepomp om die behandeling uit te voeren. En het werkt! Op één van de zittingen stelde Dana Lewis (USA) zich voor. Ze gebruikt het systeem reeds geruime tijd en hoeft zelfs geen koolhydraten meer te tellen, enkel een maaltijd aan te kondigen. Heel aantrekkelijk niet? Het systeem wordt echter nog niet ondersteund omwille van de wetgevingen en dus zal het nog even duren voordat de ontwikkelingen voor iedereen beschikbaar zijn. De firma’s worden er wel door aangemoedigd om hun producten ook verder te ontwikkelen in deze richting. Wijzelf zijn niet klaar voor het loopen maar het geeft ons wel toekomstperspectief!

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

Een reactie op “De bloggers… #easd2019

  1. Het doet deugd om zo iets te lezen. Zeer positief teruggekomen van Barcelona! Mooie weergave van je verblijf en het zien van de evolutie van mogelijkheden in behandelingen. Jonge mensen met T1 uit de bol zien gaan moet tof zijn. Je ziet, met T 1 kan je ook postitief in het leven staan, mits de nodige aanpak .

    Like

Reacties zijn gesloten.