EASD 2019

Voor het eerst werd ik uitgenodigd door Roche Diabetes Care om deel te nemen als diabetesblogger aan EASD (European Association for the Study of Diabetes). Samen met medebloggers Cathy Vandemoortele van Aan Tafel met Type 1 diabetes en Kevin Keyken van Diablog.be trok ik met een klein hartje naar Barcelona. Met een klein hartje want ja, ik ben graag in de buurt van onze dochter… opvolging enzo…je begrijpt wel… . Maar met de steun van mijn achterban en de grote nieuwsgierigheid welke producten, hulpmiddelen en nieuwe ontwikkelingen bezig zijn rond diabetes vond ik dat ik deze kans niet mocht laten passeren.

EASD is een groot congres waar heel veel professionals op vlak van diabetes samenkomen. Ook bloggers van over de hele wereld sluiten aan op dit congres. Fijn kennis te maken met toffe mensen uit alle hoeken van wereld, die allemaal kampen met diabetes type 1 of die er op een andere manier mee geconfronteerd zijn. Mooi om te zien hoe elk er ook mee omgaat en zijn weg in zoekt. Elk op zijn manier, met zijn of haar methode…logisch als je weet dat diabetes bij iedereen anders is.

Wij zijn nog beginnelingen, amper één jaar na de diagnose. Het ziekenhuis stelde de Freestyle Libre voor, een maand later de combinatie met de insulinepomp Minimed 640G. Alles goed voor ons, zolang we maar merkten dat er meer comfort kwam voor onze dochter. Zelf onderzoek doen naar wat er nog allemaal bestond was niet het eerste van onze zorgen. We waren bezig met het tellen van koolhydraten, uitzoeken hoe we de pomp best instelden bij sporten en activiteiten, welke soort bolus we best gebruikten, … .

Op het congres ging een nieuwe wereld voor me open… Blij te zien welke producten er bestaan, reeds gebruikt worden en in ontwikkeling zijn. En super om te zien dat er zoveel mensen de belangen van mensen met diabetes behartigen!

* met dank voor de uitnodiging van Roche Diabetes Care Global. Deze uitnodiging verplicht me niet om op welke manier dan ook te bloggen over het gebeuren en wat ik blog is volledig mijn keuze.

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

Een reactie op “EASD 2019

  1. Fijn dat je hebt doorgezet om aan dit evenement deel te nemen. Terug een klein beetje loslaten, nu voornamelijk in afstand.
    Weet dat je niet alleen staat in de opvang van jullie dochter. Met papa alleen een uitstapje doen, was best wel heel gezellig denk ik. ….
    Ma

    Like

Reacties zijn gesloten.