Zonder suiker…met koolhydraten ;-)

Vandaag lekkere wafeltjes gebakken! Deze keer met de inspanning om meer te kunnen eten voor minder bolussen.

Ik gebruikte reeds af en toe Tagatesse om taarten te bakken. Mijn ervaring is dat het gebak altijd lukt, mooi bruint en het ook even lekker is dan gebak met suiker. Ik was wel benieuwd als het ook zo’n succes zou zijn om er wafeltjes mee te bakken. En jawel! Mooie bruine wafeltjes en slechts 0,3 koolhydraatruilwaarde voor 1 wafeltje.

Wil je ook meer voor minder? Hier het super eenvoudige recept:

Nodig:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram Tagatesse
  • 250 gram boter
  • 4 eieren

To do:

Alles samen in een pot doen en mixen. Wafelijzer laten verwarmen en bakken maar! Ik maak liever kleine wafeltjes en doe dan ook vier kleine hoopjes deeg in het wafelijzer. Dat gaat lekker vooruit!

Smakelijk!

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

3 reacties op ‘Zonder suiker…met koolhydraten ;-)

Reacties zijn gesloten.