Cola zero…

Als we iets gaan eten of drinken op restaurant of café komen we meestal al snel tot de conclusie dat er op de kaart weinig keuze is van suikervrije dranken. Meestal wordt het een cola zero. Met een beetje geluk staat er Tönissteiner op de kaart. We zijn nog op zoek naar plaatsen waar er wat meer keuze is maar tot nu toe hebben we deze helaas niet gevonden . Nochtans heb ik gevoel dat er in de winkels meer en meer frisdranken zonder suiker in de rekken staan. We leven op hoop.

Dat je soms moet uitkijken dat je dan ook effectief ook je ‘zero’ drank krijgt, hebben we ondertussen ook al geleerd. Onlangs op een schoolfeest kreeg onze dochter een cola aangereikt, van op een plateau met ook een gewone cola. We stelden de vraag welke de cola zero was en kregen hierop duidelijk antwoord. Hmmmm, toch twijfel bij ons: zelfde glas, zelfde hoeveelheid.

Voor alle zekerheid besloten we toch even te controleren. Ik had ergens gelezen dat je dit kan testen door een druppel cola op de glucosestrip te doen en op die manier te meten met de meter. Is het resultaat LO, dan heb je inderdaad een zero, indien niet is het een gewone cola.

We gingen aan de slag, een heus experiment en best wel spannend. En jawel, op de meter verscheen 480 (Belgische waarde)! Niet echt zonder suiker dus. We hebben de cola vlug ingeruild.

Blij gelezen te hebben over het trucje om het suikergehalte te controleren. Bij twijfel zeker voor herhaling vatbaar!

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

2 reacties op ‘Cola zero…

 1. 1. Zo zie je maar, niet iedereen weet wat diabetes T1 eigenlijk inhoudt en wat de gevolgen kunnen zijn.
  2. Men MOET toch niet vertellen waarom je een cola zero wenst. Geef wat er gevraagd wordt, weet je het niet zeker dan vraag je best eens na.

  Goed gereageerd Leen!
  Ma

  Like

 2. Bedankt voor de tip! Heel handig, heb al 16 jaar diabetes maar had nog nooit gehoord dat dat zo kan.

  Like

Reacties zijn gesloten.