F#ck diabetesdag

We hebben een nieuwe feestdag in het leven geroepen: F#ck diabetesdag. Vanaf nu steeds op 27 juni…een datum die in ons geheugen gegrift staat. Het is de dag dat onze dochter de diagnose kreeg en we haar ‘holderdebolder’ van de schoolbus op weg naar een pretpark plukten om haar naar het ziekenhuis te brengen. Een dag die we nooit zullen vergeten en we vanaf nu willen omzetten in iets positief.

We willen vieren dat wij met diabetes leven en diabetes niet met ons. Dat wij als gezin (en familie) sterk staan en wij ons niet zomaar laten doen. We willen in de verf zetten dat wij fier zijn op hoe wij onze dochter zien groeien tot een prachtige jongedame die ondanks het niet altijd makkelijk is steeds weer doorgaat. Die haar verantwoordelijkheid neemt en met vallen en opstaan haar weg verder zoekt in het leven. Een kind waarvan we de waarden waar ze belang aan hecht zagen veranderen. Die als ze vriendinnen hoort dromen van een nieuwe I-phone enkel denkt aan aan haar droom: ‘Nog eens kunnen eten zonder te moeten nadenken’. Jawel, onze dochter weet wat telt in het leven en ze heeft leren relativeren. Jammer dat de lessen hiervoor zo zwaar zijn en verplicht…

We willen deze datum vanaf nu jaarlijks vieren…SAMEN! Met ups en downs heeft de diabetes ons sterker gemaakt als gezin. Het was geen gemakkelijk jaar maar we hebben het gehaald. We weten dat we al veel waters doorzwommen hebben maar ook dat we nog steeds veel moeten leren. En we gaan door!

We gaan het samen vieren. We gaan lekker uit eten en genieten…van het eten…van elkaar!


Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

Een reactie op “F#ck diabetesdag

 1. Goed gezegd. Diabetes krijgt jullie niet klein! Gans jullie gezin gaat hier goed mee om. Natuurlijk zijn er dipjes, maar steeds komen jullie recht.
  Voor ons is deze dag ook onvergetelijk en bracht ook verdriet!
  Het is wat dubbel: het is ook de verjaardag van mijn zus, nu 21 jaar overleden op 1 juli. Op zulke dagen komen veel herinneringen naar boven.
  Blijf positief! Geniet van elkaar! Foert (binnen de grenzen) diabetes!
  Oma

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.