Pompproblemen

Nooit gedacht dat ‘creativiteit’ een belangrijke rol zou spelen toen we de diagnose diabetes type 1 kregen. Het is iets dat steeds goed van pas komt…

We hebben onze creativiteit al kunnen gebruiken tijdens het gebruik van de sensor. Deze dreigt wel eens los te komen (of het is toch onze schrik als we de randjes soms bekijken). Als oplossing gingen we al aan de slag met sokken, stofjes,… .

We hebben soms ook pompproblemen…niet in de orde van ‘Nu moeten we de firma bellen’ maar wel in de trant van ‘Waar draag ik nu de pomp’. Dit in combinatie met ‘Vandaag mag iedereen de pomp zien’ en momenten van ‘Ik wil de pomp verstoppen’.

Tasjes voor aan de riem, vastmaken met de clip aan de broek, zakjes innaaien in pyamabroeken, hemdjes met zakjes op,… en zo proberen we te variëren. We proberen de pomp ook steeds binnen handbereik te houden zodat ze makkelijk een bolus kan toedienen.

Onze dochter draagt (voorlopig) geen kleedjes en rokjes (al jaren niet, dus niet diabetes gerelateerd). Een jumpsuit daarentegen vind ze wel tof maar…waar moet die pomp dan heen?

Onlangs vonden we een ideale jumpsuit! Door de overlapping in het bovenstuk kunnen we als de infusieset rechts zit de draad mooi leiden en kan ze de pomp aan het riempje vastmaken. Als de infusieset links zit lukt het met een hemdje eronder waarop een zakje genaaid is. Ook dan kan ze nog makkelijk aan de pomp. Ideaal model dus….we zullen nog moeten gaan shoppen!

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.