Examenperiode

We naderen terug de examenperiode… Net zoals 1001 andere dingen kunnen de examens een invloed hebben op de glycemiewaarden: minder beweging door het studeren, stress,… . Gelukkig is er op school alle begrip en wordt hier rekening mee gehouden.

Onze dochter krijgt de kans om in een apart lokaal haar examens af te leggen. Er zijn enkel leerlingen die om één of andere reden mogelijks wat meer tijd nodig hebben om een examen af te leggen. Als we hier niet voor kiezen zit onze dochter samen met andere klassen in een grote ruimte, veel leerlingen samen dus. Om de blikken te vermijden als de pomp piept, er moet gemeten of gegeten worden maken we van deze mogelijkheid gebruik. In dit lokaal kan onze dochter ook iets langer doorwerken aan haar examen indien nodig. Het vangt de tijd op die ze zou kunnen verliezen als ze tijdens het examen een hypo krijgt.

We maakten ook de afspraak dat ze steeds bij de start van het examen haar glycemiewaarde noteert bovenaan het examenblad, ook als ze een hypo heeft. Als ze er aan denkt natuurlijk ;-). Het kan soms wel één en ander verklaren.

Ze is gemotiveerd en gaat ervoor, we kennen haar ook niet anders. Wij als ouders duimen mee en hopen stilletjes dat de diabetes hem in de maand juni wat koest houdt. You go girl!

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

2 reacties op ‘Examenperiode

  1. Go go go je bent een sterke meid , ben heel fier op jou !! Knuffeltje van bobo ! LY

    Like

Reacties zijn gesloten.