Hoe gaat het? Alles een beetje stabiel nu?

Het zijn vragen die ik vaak krijg: hoe het nu gaat met onze dochter, als we alles wat onder controle hebben en alles wat stabiel is. Ik vind deze vragen soms moeilijk om te beantwoorden.

Ja, over het algemeen gaat het goed. Onze dochter groeit en bloeit verder, zij het soms met wat obstakels die we tot nu toe meester kunnen.

Als we alles wat onder controle hebben…tja…in de mate dat we het onder controle kunnen hebben. Dat zullen we nooit, tenslotte zijn er zoveel zaken die een invloed kunnen hebben op de glycemiewaarden. De sensor kan bij het omkleden haperen aan de kledij en loskomen. De pleister van haar infusieset kan door een manoeuvre in haar slaap loskomen of het buisje kan geknakt zitten. Enzomeer. We reageren al wat rustiger in deze omstandigheden maar onder controle…

Hetzelfde met ‘stabiel’….soms is het een periode stabiel…voor even…tot we dan plots om één of andere redenen terug schommelingen merken. Ik geloof in perioden ‘stabiel’ maar voor altijd stabiel? Het is te zien hoe je het bekijkt denk ik.

Moeilijke vragen om op te antwoorden. Meestal antwoord ik dat het wel goed loopt. Soms voeg ik er meer info bij, afhankelijk van wie het vraagt, in welke omstandigheden en op welk moment. Ik denk dat mensen die me goed kennen het wel van me kunnen aflezen. Als het met onze dochter goed gaat, gaat het met mij ook goed.

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

2 reacties op ‘Hoe gaat het? Alles een beetje stabiel nu?

  1. wij hebben ook een zoeteke (ons kleinkind) van nu 3j, 2.5j bij de diagnose. De wereld staat stil, of liever draait nog enkel om KH, pompje ,sensor, hoog en laag. Mensen vatten niet wat het betekent want uiterlijk is er niks mis, en het zal wel beteren is hun reactie dan als ze wat ouder wordt. enz .

    Like

    1. Er komt heel wat op je af bij de diagnose… Wij wisten dit voor de diagnose ook allemaal niet…dus neem ik het mensen ook nooit kwalijk. Iedereen doet voor goed maar dat neemt niet weg dat het soms moeilijk is als je zo’n vragen of opmerkingen krijgt.

      Like

Reacties zijn gesloten.