Net dan…

Ik ga naar de bakker en zie daar chocoladegebak liggen die me terugbrengt naar mijn jeugd. Soezen, gevuld met slagroom, omhuld met chocolade met een fijn laagje cacaopoeder. Ik kan het niet laten en koop er, een mens moet toch eens zondigen niet?

Ook voor onze dochter voorzie ik er één, het mag tenslotte ook wel eens feest zijn. Na een gerichte gok van het aantal koolhydraten en en flinke bolus geniet ze ook van het ‘gebakje uit mama’s tijd’…en lekker!!! Maar…

Net dan… zien we de glycemiewaarden een spurt nemen naar boven… Tiens, zo verkeerd kunnen we dit nu toch ook niet ingeschat hebben? Soit, dan geven we maar een correctie…

De waarden blijven stijgen…we breken ons record sinds 8 maanden met een waarde 376 (belgische waarde). Tja, ketonen meten zeker?

Ketonencheck…safe!

Ik herinner me een gesprek van bij de diabetesverpleegkundige en arts. ‘Als je de waarden op een onverklaarbare wijze plots snel ziet stijgen, vervang dan zeker de infusieset van de pomp.’ Het lijkt ons laatste redmiddel alvorens naar het ziekenhuis te bellen voor raad.

Ok, dan maar aan de slag…en jawel, de boosdoener blijkt de infusieset te zijn. Als we het infuus verwijderen zien we dat deze ‘geknakt’ zit. Oké, dat was het dus!

Stilletjesaan de waarden krijgen we de waarden terug naar beneden…back to normal!

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.