Jarig

Onze dochter is jarig! Het is de eerste verjaardag die we vieren met diabetes. Doordat we alles wat onder de knie hebben, kunnen we de verjaardag ook gewoon vieren zoals voordien. Met taart, haar lievelingseten en alles erop en eraan. Het enige verschil buiten vroeger is dat de weegschaal er aan te pas komt, er moet glycemie gemeten en gebolust worden. Ze is blij, al is het maar dat ze op haar verjaardag haar infusieset net niet moet vervangen of hoe geluk soms in een klein hoekje zit…

Ze trakteert zoals gewoonlijk op school met kleine Mars, Snickers, Bounty,… al is het deze keer ook om nog maar eens duidelijk te maken aan haar klasgenoten ‘Ja, ik mag dat ook wel eens eten!’. Want het blijft nog steeds wat opboksen tegen vooroordelen en wijsheden van anderen. ‘Jij mag dat toch niet eten?’. ‘Ik zal dat van jou wel opeten.’ En blijkbaar kan onze dochter wel een koek uit een verpakking eten maar geen zelfgebakken cake?

We maken er een mooie dag van en genieten…fier op wie onze dochter is: waarvoor ze staat en gaat, geniet van het leven, hoe ze haar verantwoordelijkheid opneemt en verder openbloeit tot een prachtige jongedame!

Jawel…ik ben haar trotse mama!

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

Een reactie op “Jarig

  1. Jits is terecht te bewonderen voor haar omgaan met diabetes. Ze is een doorzettertje, een prachtmeisje! En…je ziet dat ze geniet, ook in kleine dingen. Samen met de hulp van het ganse gezin, ……bloeit ze helemaal open. Iemand die niet wordt geconfronteerd met deze ambetante reisgezel (lees diabetes) kan moeilijk begrijpen wat het allemaal met zich meebrengt. Ook wij hebben nog steeds vragen en begrijpen nog steeds niet alles. Uit jullie bezorgdheid, jullie mooie momenten ……, ook aan ons
    Nogmaals een dikke knuffel voor haar verjaardag van opa en oma.

    Like

Reacties zijn gesloten.