Hemdjes

Omdat het ook wel eens leuk is om eens zonder tasje rond te lopen en de pomp eens helemaal te verstoppen zocht ik ook hier naar mogelijke oplossingen. Ik vond op verschillende websites onderhemdjes met een uitsparing om de pomp in te dragen. Ze zijn best wel prijzig…reden om zelf aan de slag te gaan!

Ik kocht hemdjes aan bij Zeeman en enkele leuke, zachte stofjes. En dan : zakjes opnaaien!

dsc_0659.jpg

Beetje uit schrik dat de pomp er zou uitvallen zorgde ik bij het eerste exemplaar dat er een soort van overlap was (zie foto). De pomp kon zo makkelijk in het zakje geschoven worden.

DSC_0669

Maar al gauw merkten we dat dat eigenlijk niet nodig is ( en alleen maar meer werk). Bij de volgende hemdjes hebben we er gewoon een zakje opgenaaid voorzien van een drukknoop ( of een luiewijvenknop ;-)). Ik maakte  hemdjes met zakjes op de linkerkant en enkele met zakjes op de rechterkant. Op die manier kan onze dochter kiezen aan welke kant ze de pomp draagt en kunnen we rekening houden met de plaats van de infusieset.

DSC_0673

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

Een reactie op “Hemdjes

Reacties zijn gesloten.