Overal zakjes…

Sinds onze dochter de insulinepomp heeft zie ik overal zakjes. Het is een ‘afwijking’ geworden denk ik, maar overal gaan we op zoek naar zakjes die het voor haar leuker maken. Het is een beetje zoeken want we hebben graag wat afwisseling. Het moet ook goed zitten, niet teveel in de weg, niet te opvallend. Ik zie ook overal dingen waar ik zakjes van kan maken…zoals een oude jeansbroek van Jits. De broekspijp lacht naar mij…ik zie er wel een zakje in.

DSC_0739

Als je de onderkant van de jeansbroek afknipt, kan je er een zakje van maken. De breedte van de broek is al ok ( de broek die ik gebruikte was een maat 128), makkelijk want dat is al naaiwerk gespaard. Van de voorste kant knip ik een stuk om een soort van flapje te maken.

 

 

Onderkant vastnaaien en de randen omzomen.  Om het tasje makkelijk te kunnen dragen, zorg ik er voor dat ze het kan dragen aan een riem in haar broek. Ik gebruik daarvoor de bestaande reepjes stof ( hoe noem je die eigenlijk?) waar je normaal gezien ook je riem doorsteekt.

Omdat ik geen knoopsgaten kan maken gebruik ik een elastiekje en een knoop om het zakje te sluiten. Je zou het ook kunnen voorzien van een drukknoopje. Natuurlijk kan het niet gebruikt worden voordat het gepimpt is! Enkele strijkemblemen zorgen dan ook voor de finishing touch!DSC_0737

 

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

2 reacties op ‘Overal zakjes…

  1. Ik zag jou bezig toen je aan het zakje begon , en dacht dit komt goed want jij bent zo een creatieve madam, en inderdaad het is een heel mooie creatie geworden waar je zelf fier mag op zijn !

    Like

Reacties zijn gesloten.