Armbandje in ‘boordstof’

Helemaal in de ban om de zachtste stofjes te vinden om armbandjes te maken krijg ik een tip van een collega. Bij Veritas verkopen ze ‘boordstof’, een zachte rekbare stof waarmee je boorden kan maken aan bijvoorbeeld een pyjama. Je hebt ze in verschillende kleuren, voor de prijs van 6,95 euro. Ik besluit om deze uit te proberen.

 

Het lapje stof in de verpakking is een koker van 35 cm lang en 15 cm breed. Ik besluit deze te ontdubbelen (het lijkt me niet echt nodig om het armbandje dubbel te maken), dan heb je 70 cm lengte. En om te beginnen knip ik er een stuk af  van 20 cm breed. Na het omzomen heb ik dan een diameter van ongeveer 8 cm, wat voldoende is voor de armomtrek van Jits omdat de stof heel goed rekt.

Je hoeft enkel de randen om te zomen en het kokertje dicht te naaien en dat is het eigenlijk. Dat valt dus best mee.

 

Aangezien wij van gepimpte dingen houden versieren we die nog met een strijklabel.

 

Jits is heel enthousiast en probeert hem direct uit. Beoordeling: heel zacht, lekker rekbaar, geen last van de naden en hij blijft goed zitten. Het proberen waard dus.

Uit het lapje in de verpakking kan ik er in totaal drie maken. En aangezien ze zo lekker zitten, doen we dat ook.

DSC_0654DSC_0642

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

Een reactie op “Armbandje in ‘boordstof’

Reacties zijn gesloten.