Pompen

We waren zo tevreden van ons weekverblijf in Brugge dat we terug enkele dagen boeken. Deze keer wel beter voorbereid en gepland want wij gaan pompen!

De mogelijkheden van een insulinepomp spraken ons reeds van in het begin aan. Maar je moet natuurlijk starten met de basis en dat moeten we toch goed onder de knie hebben. Als je niet overweg kan met een insulinepen…

We hadden het er reeds enkele gesprekken over met de dokter en de diabetesverpleegkundige. De voor- en nadelen werden ons duidelijk voorgesteld.

Het lijkt ons vooral handiger op verplaatsing. Je hoeft de pen niet boven te halen of een toilet op te zoeken om te spuiten. Je kan gewoon je pomp bovenhalen en je bolus toedienen. De pomp lijkt van ver op een gsm dus dat valt niet zo op. Je hebt je insuline altijd bij, kan ze niet vergeten want ze hangt letterlijk aan je lijf. En ook meegenomen, dan is het goodbeye Mr. Levemir (die nog  steeds elke avond ongewenst zijn intrede doet). Je hoeft enkel de koolhydraten in te putten, de rest van de berekeningen doet de pomp zelf. We zien veel voordelen.

Ja, de pomp hangt natuurlijk 24u/24u aan je lijf. Verbonden met een draadje zit hij dmv een infusiesetje in je buik. Je moet dat alle drie dagen opnieuw steken, reservoir vullen etc. . Er kan ook wel eens iets mis gaan met de pomp, die kan verstoppen, batterijen kunnen leeg zijn, infusieset kan loskomen,… . Als het misgaat met de pomp kan het zijn dat je tijdelijk terug  moet overschakelen op de insulinepen.

De dokter ziet dat Jits de pomp echt wil en de mogelijkheden worden bekeken. We krijgen de pomp al snel, begin augustus. Het is eigenlijk een ideale timing: het is nog vakantie, ik ben thuis en er zitten dan nog twee weken tussen voor we op reis vertrekken naar Denemarken zodat we dan al wat ervaring hebben. We doen geen strand- of zwembadvakantie, wat ook wel in het voordeel speelt.

Ik maak dus terug twee valiezen, eentje voor Jits en eentje voor mij. Het is wat raar want nu stappen we enthousiast het ziekenhuis binnen, klaar voor de volgende lading informatie.

 

Geplaatst door

Ik ben Leen, gehuwd met een schat van een man en trotse mama van een zoon Len en een dochter Jits. Ik ben werkzaam als ergotherapeute in een woon-zorgcentrum. Eind juni 2018 kregen we het nieuws dat onze dochter diabetes Type 1 heeft. Het zette onze wereld even op zijn kop. Graag wil ik hier mijn ervaringen delen.

2 reacties op ‘Pompen

  1. Beste ik ben mama van 3kids 1dochter van 8 en twins 21maanden 1 van de twins is nu ontdekt dat hij diabeet type 1 heeft en zijn nu 5 dagen in kliniek nu moeten we natuurlijk de knepen leren maar wil zo snel mogelijk leren grt

    Like

Reacties zijn gesloten.